Kuulumisia syyskokouksesta

Suomen 5.5-yhdistyksen syyskokous järjestettiin 7.12.2016 Suomenlinnan upseerikerholla. Paikalla oli kaksitoista jäsentä ja Turun kasvava viisvitoslaivue oli hyvin edustettuna. Ville Harkke, Trialin uusi omistaja, valittiin hallituksen varapuheenjohtajaksi edustamaan Turun laivuetta.

Syyskokous koolla Suomenlinnassa

Syyskokous koolla Suomenlinnassa

Syyskokouksen tärkeimpänä tapahtuma jaettiin päättyneen kauden palkinnot. Luokkarankingin voitti Norna ja 50-luvun veneiden rankingin Kisen. Kisen nappasi myös HSS:n Keskiviikkokisasarjan voiton.

Kokouksessa käytiin myös alustavasti läpi vuoden 2017 kisakalenteria. Luokkamestaruuskisat päätettiin järjestää ASS:n juhlavuosiregatassa Turussa, jonne luonnollisesti toivotaan osallistujia myös pääkaupunkiseudulta.

Granfeltin Trial esillä VeneExpo-messuilla

Carl-Olaf Granfeltin suunnittelema, jo vuonna 1951 rakennettu, Trial on esillä kuluvana viikonloppuna järjestettävillä Turun VeneExpo-messuilla.

Trial on peruskorjauksen jäljiltä upeassa kunnossa (kuva Tero Toivonen)

Trial on peruskorjauksen jäljiltä upeassa kunnossa (kuva Tero Toivonen)

Usean vuosikymmenen kuivillaolon jälkeen Trial on peruskorjattu upeaan kuntoon Tero Toivosen toimesta TT-puuvenepalvelulla. Kunnostustyöstä kerrotaan tarkemmin yhtiön omilla nettisivuilla, kannattaa tutustua!

Trial on ensimmäisiä viisvitosia, jossa on negatiivinen peräpeili (kuva Tero Toivonen)

Trial on ensimmäisiä viisvitosia, jossa on negatiivinen peräpeili (kuva Tero Toivonen)

5.5-yhdistyksen syyskokous 7.12.2016

Suomen 5.5-yhdistyksen sääntömääräinen vuosikokous järjestetään 7.12.2016 kello 18.00 Suomenlinnan upseerikerholla.

Vuosikokouksen esityslista

 1. Kokouksen laillisuuden toteaminen
 2. Kokouksen puheenjohtajan ja sihteerin valitseminen
 3. Hallituksen vuosikertomus
 4. Hallituksen selvitys yhdistyksen taloudesta sekä tilintarkastuskertomus
 5. Tilinpäätöksen vahvistaminen ja vastuuvapauden myöntäminen
 6. Jäsenmaksun ja muiden maksujen suuruudeen päättäminen seuraavaksi toimintavuodeksi
 7. Talousarvion ja toimintasuunnitelman hyväksyminen
 8. Yhdistyksen varapuheenjohtajan valitseminen
 9. Toiminnantarkastajan ja varamiehen valinta
 10. Kilpailutoiminta
  • Päättyneen kauden palkintojen jako
  • Seuraavan vuoden Kultapokaali-purjehduksien edustajan valinta
  • Seuraavan vuoden purjehdusohjelman esittely
  • Päätös Suomen tai luokkamestaruuskilpailujen järjestämisestä seuraavalla kaudella
 11. Muut asiat
  • Yhdistyksen toiminnan jatkaminen rekisteröitynä yhdistyksenä

HSS Keskiviikkokisa-ranking

HSS:n ja Suomenlinnan Pursiseuran viisvitoset osallistuivat päättyneellä kaudella aktiivisesti Helsingfors Segelsällskapin Keskiviikkokisoihin. Lopputuloksissa 5.5m-luokan veneet nappasivat kokonaisrankingissa sijat 2.-4.

Sijoitus Vene Luokka Pisteet
1. Hui-Hai Hai 20 p.
2. Kisen 5.5m 14 p.
3. Norna 5.5m 12 p.
4. Vis-a-vis 5.5m 11 p.
4. Myrskylintu Hai 11 p.

K-raati kokoontuu 25.11.2016

Klassikkorekisteriä ja K-merkintää hallinnoiva K-Raati kokoontuu seuraavan kerran perjantaina 25.11.2016. Lähettämällä hakemuksen hyvissä ajoin, viimeistään viikkoa ennen kokousta, varmistaa että hakemus saadaan käsiteltyä seuraavassa kokouksessa.

Hakuohjeet löytyvät MYS:n sivuilta.

Klassisille veneille tarkoitettu Klassikkorekisteri sekä kulttuurihistoriallisesti merkittäville veneille tarkoitettu K-merkintä on saatettu alulle ja käytännön kartoituksesta, sekä rekisterin ylläpidosta vastaa Mahogany Yachting Society MYS ry/rf. MYS tekee asiassa yhteistyötä Museoviraston sekä Forum Marinumin kanssa.

Pitkän ajan suunnitelma on saattaa rekisterissä olevien veneiden tiedot osaksi Museoviraston ylläpitämää rekisteriä. Klassikkorekisteri ja K-merkintä hakemukset käsittelee nimetty asiantuntijalautakunta, jossa on erikoisosaamista liittyen veneenrakennukseen, veneensuunnitteluun, purjevenetietoon, moottorivenetietoon, entisöintiin, kulttuuriperinnön säilyttämiseen, historiaan, julkaisutoimintaan, valokuvaukseen ja näyttelytoimintaan.

Trial palaa kilparadoille

Turussa TT-puuvenepalvelulla kunnostettavana oleva Trial on saanut uuden omistajan ja palaa näillä näkymin kilparadoille jo kaudella 2017. Uusi omistaja on turkulainen Ville Harkke. Villellä on kova purjehdus- ja kilpailutausta, hän on purjehtinut syntymästä asti, kilpaillut 70-luvun loppupuolelta alkaen ensin eri avomeriveneissä ja sittemmin myös ratakisoja kovatasoisilla X-99:llä ja Melges24:lla.

Runko alkaa olla valmis (kuva Tero Toivonen)

Runko alkaa olla valmis (kuva Tero Toivonen)

Trialilla on tarkoitus ajaa joitakin kisoja per kausi, mukaanlukien kansaivälisiä, jos sattuvat lähiseuduille. Trial tulee TPS:n lipun alle ja kotisatama on Kaarinassa, mutta säilytyspaikka määräytynee eniten sparrauskumppanien mukaan. TurunForum Marinumissa valmistumassa oleva Skylark on yksi mahdollinen harjoitusvastustaja ja puoltaisi paikkaa Pukinsalmessa.

Seuraavaksi rakennetaan kansi ja heloitus (kuva Tero Toivonen)

Seuraavaksi rakennetaan kansi ja heloitus (kuva Tero Toivonen)

TT-puuvenepalvelulla Trialille on tehty 1950-luvun veneille tyypillinen täysi peruskorjaus, emäpuu on korjattu, kaikki kölitukit ja kölin perästeevi vaihdettu ja laudoitus rimoitettu sekä osa painokaarista uusittu. Syksyn ja talven aikana veneeseen rakennetaan vielä uusi kansi ja teetetään nykyaikainen alumiiniriki. Trialille on myös alkuperäinen 1950-luvun puumasto, mutta se jää näillä näkymin käyttämättä.

Trialiin on mahdollista tutustua tarkemmin Turun VeneExpo -messuilla 10-13.11. TT-puuvenepalvelun messupisteellä.

BS Classics 2016

Tämän vuoden Kruunuvuorenselän regatta tarjosi kaksi täysin erilaista purjehduspäivää. Lauantaina rataa riepotteli kova, jopa lähes kolmenkymmenen solmun myrskytuuli ja sunnuntaina oli mitä kaunein heinäkuun keli. Lauantaina purjehdittiin vain yksi lähtö, sunnuntaina kilpailukutsun mukaiset kaksi lähtöä.

Norna ja Kisen kohtaavat (kuva Jorma Rautapää )

Norna ja Kisen kohtaavat (kuva Jorma Rautapää)

Viisvitosten kilpailut painottuivat sunnuntaihin, jolloin mukana olivat Norna, Kisen ja Vis-a-vis. Norna voitti suosiollisessa tuulessa päivän molemmat lähdöt, mutta lauantain DNS painoi lopullisissa pisteissä liikaa. Luokkavoiton vei Kisen ja kolmantena oli Vis-a-vis, jonka vauhti kärsi rikkoutuneesta spinaakkerista.

Viisvitosten kausi jatkuu vielä HSS:n Keskiviikkokisoissa syyskuun puoleen väliin asti.

MM-kisat 2016

Viisvitosluokan maailmanmestaruuskisat purjehdittiin tänä vuonna Tanskassa. Tapahtuma oli samalla osa Tanskan kuninkaallisen pursiseuran (KDY) 150-vuotisjuhlia ja 5.5m-luokan vuoden 1961 MM-kisojen, jotka pidettiin samassa paikassa, 50-vuotisjuhla.

Skovshovedin kisasatama kisalähdön alla (kuva Andrea Nordman)

Skovshovedin kisasatama kisalähdön alla (kuva Andrea Nordman)

MM-kisoihin osallistui tänä vuonna kaikkiaan 35 venekuntaa, joista kolme Suomesta. Johan Gullichsenin Addam4-venettä kipparoi ahvenanmaalainen Henti Lundberg. Klassikoissa osallistuivat Roope Juhonen Lottenilla ja Matti Muoniovaara uudella veneellään Scatoulitsalla.

Upouusi bahamalainen "New Moon" purjehtii ensimmäisenä ulos satamasta (kuva Andrea Nordman)

Upouusi bahamalainen "New Moon" purjehtii ensimmäisenä ulos satamasta (kuva Andrea Nordman)

MM-kisat purjehdittiin Juutinrauman-salmessa ja kisarata sijaitsi aivan sataman edustalla. Kisoja vaivasivat melko heikot tuulet, jotka lisäksi puhalsivat maan puolelta aiheuttaen kääntelevää ja epätasaista tuulta. Useampia lähtöjä jouduttiin lykkäämään ja muutama jäi kokonaan purjehtimatta.

MM-kisat voitti XXX ja Skandinaavinen kultapokaali jäi isäntämaahan, sen voitti tanskalainen Bo Selko. Paras suomalainen oli Henti Lundberg, Tomas Hacklin ja Timo Telkola sijalla 4, Roope Juhonen ja Matti Muoniovaara jäivät 34. ja 35. sijalle kokonaistuloksissa. Juhonen joutui keskeyttämään törmäyksen seurauksena ja Muoniovaara välinerikosta johtuen.

Ranking 2016

Viisvitosten rankingiin saavat osallistua kaikki Suomen 5.5m-yhdistyksen jäsenet. Rankingiin lasketaan tavallisesti pääkaupunkiseudun suurimmat kisat: R-Regatta, Helsinki Regatta, Sampanjaregatta, Viaporin Tuoppi ja Kruunuvuorenselän Regatta. Rankingin voittanut venekunta palkitaan vuosittain syyskokouksessa.

Vis-a-vis on menestynyt erinomaisesti HSS:n Keskiviikkokisoissa (kuva Sanna Kaitakari)

Vis-a-vis on menestynyt erinomaisesti HSS:n Keskiviikkokisoissa (kuva Sanna Kaitakari)

Ranking-sarjoja on kaksi, kaikille viisvitosille yhteinen Edward Cederlund pris -ranking sekä 1950-luvulla rakennetuille viisvitosille oma Arthur E. Nikanders minnespris -ranking. HSS:n Keskiviikkokisoissa kilpaillaan lisäksi omasta Onsdagskålenista.

SijoitusVenePisteet
1.Norna24,6
2.Addam421,5
3.Kisen18,8
4.Vis-a-vis15,0
5.Lotten13,7
6.Scatoulitsa 411,2
7.Rush VI2,5

(Tulokset päivitetty 8.9.2016)

Viisvitosluokan ranking-pisteet lasketaan soveltaen ISAF:n Appendix A:n mukaista Bonus Point System:iä.

Jokaisesta purjehditusta lähdöstä saa yhden pisteen, mikäli mukana on vähintään kaksi viisvitosta, ja sitä enemmän, mitä paremmin sijoittuu ja mitä enemmän veneitä lähtöön osallistuu. Pisteet lähdöistä on nähtävissä täältä.

 Osallistujia
Sijoitus12345678
1. 0,0 2,5 3,8 5,0 6,1 7,0 7,8 8,5
2.   1,0 2,3 3,5 5,5 6,3 7,0 7,5
3.     1,0 2,2 3,3 4,2 5,0 5,7
4.       1,0 2,1 3,0 3,8 4,5
5.         1,0 1,9 2,7 3,4
6.           1,0 1,8 2,5
7.             1,0 1,7
8.               1,0

Rankingiin lasketaan kaikki pursiseurojen järjestämät ISAF:in sääntöjen mukaan purjehdittavat kilpailut, joihin osallistuu vähintään kaksi suomalaisen pursiseuran lipun alla purjehtivaa viisvitosta ja kansallisen rankingin pisteet lasketaan aina vain suomalaisten veneiden kesken.

Viaporin Tuoppi 2016

Tämän vuoden Viaporin Tuoppi purjehdittiin poikkeuksellisen kovassa kelissä. Tuuli nousi koko lauantain ajan ja oli startin aikoihin 11-12 m/s ja saavutti huippunsa noin kello 14, jolloin puuskissa oli jopa 17 m/s.

Rush ja A-vene Bellona Särkänsalmessa (kuva Jorma Rautapää, Sail and sea )

Rush ja A-vene Bellona Särkänsalmessa (kuva Jorma Rautapää, Sail and sea)

Viisvitosia oli ilmoittautunut viisi venekuntaa, mutta lopulta kisaan starttasivat vain Rush VI ja Vis-a-vis. Muissa luokissa kato oli vielä kovempi, esimerkiksi kutosista starttasi vain yksi vene, joka sekin keskeytti, ja vitosista ei startannut yksikään vene.

Kova tuuli ja korkea aallokko koettelivat veneitä ja miehistöjä, eikä pieniltä haavereilta vältytty. Molemmat viisvitosmiehistöt pääsivät kuitenkin maaliin asti.

Rush VI voitti oman luokkansa ja myös kaikki muut saman lähdön veneet ja saapui maaliin ajassa 2.04.35. Vis-a-vis oli vajaat 9 minuuttia hitaampi. Tämän vuoden purjehdusaikoja voi verrata vaikka huomattavasti kevyempään viime vuoteen, jolloin rata-ajat olivat lähempänä neljää tuntia.

Ohlsonin veljesten suunnittelema Remi myynnissä

Carl-Erik ja Einar Ohlsonin suunnittelema FIN-41 Remi on myynnissä. Veneen alkuperäinen nimi on Sünnschien ja se on rakennettu kilpailemaan Saksan olympiapaikasta Tokion olympialaisissa vuonna 1964. Olympiakarsinnoista voittajana selvisi Herbert Reichin G-12 Subbnboana, mutta Sünnschienin tilaaja Rudolf Harmsdorf kilpaili veneellä 1970-luvulle asti.

Harmsdorfin parhaat arvokisasaavutukset Sünnschienillä olivat MM-kilpailujen neljäs sija vuonna 1965 ja toinen sija vuonna 1966. Vuoden 1968 olympialaisissa Harmsdorf sijoittui neljänneksi Britton Chance Jr:n piirtämällä samannimisellä veneellä.

Remi Viaporin Tuopissa 2013 (Kuva: Juha Ylitalo )

Remi Viaporin Tuopissa 2013 (Kuva: Juha Ylitalo)

Remi on rakennettu Schelinin veljesten omistamalla Kungsörsin telakalla Ruotsissa. Tuohon aikaan telakalla rakennettiin paljon koti- ja ulkomaisten suunnittelijoiden veneitä myös vientiin. Lasikuituveneiden yleistymistä edeltänyt aika oli monille Pohjoismaisille puuvenetelakoille kultaista, nopean kasvun ja kansainvälistymisen aikaa.

Kungsörsin telakka rakensi paljon etenkin ruotsalaisten Ohlsonin veljesten suunnittelemia viisvitosia. Samaan aikaan Vatorin telakalla Suomessa 5.5 m-veneiden suunnittelutyö oli jo siirtynyt amerikkalaisten C. Raymond Huntin ja Bill Ludersin käsiin. Kaikkiaan Kungsörsin telakalla rakennettin 1950-1960 -luvuilla 28 viisvitosta, josta merkittävä osa vientiin.

Remi kuuluu Ohlsoneille poikkeukselliseen kolmen veneen sarjaan, joista ensimmäinen myytiin Italiaan (ITA-046 Twins XIII) ja viimeinen Tanskaan (DEN-011 Web III). Kaksi sisaruksista kohtasi pian rakentamisen jälkeen uudelleen, sillä Paul Elvströmin purjehtima vene, jolle Rudi Harmsdorf hävisi ykkössijan vuoden 1966 MM-kisoissa, oli nimenomaan Web III.

Rudolf Harmsdorf myi Sünnschienin Ruotsin länsirannikolle 1970-luvun alussa ja samalla vene nimettiin ensin Västkust Scallala:ksi ja myöhemmin Remi II:ksi. Vene säilyi malliltaan kilpaveneenä eikä sitä koskaan ruffattu, mutta sitä käytettiin lähinnä päiväpurjehduksiin. Eri omistajien kautta vene siirtyi lopulta Tukholman alueelle ja sieltä lopulta Suomeen vuonna 1993.

Veneen merkittävin arvokisasaavutus Suomessa on klassisten veneiden MM-pronssi vuodelta 1995. Vuosina 1993-1996 Remi osallistui 32 viisvitosluokan lähtöön, joista veneellä on 1 ensimmäinen, 2 toista ja 13 kolmatta sijaa, mikä on erittäin hyvä tulos, sillä tuohon aikaan Suomessa kilpaili myös paljon uudemman evoluutio-ikäryhmän veneitä.

Remi vaatii kunnostusta, mutta sen saa jo ensi kaudelle takaisin kilparadalle ja enemmän panostamalla kansainvälisissäkin kisoissa menestyvän veneen.

Lisä- ja yhteystiedot myyntipalstalta.

Kisaraportti Wannseeltä

Viikonloppuna 8-10.7 Rush VI osallistui Enoshima Trophy -regattaan Wannseellä, Berliinin ulkopuolella. Purjehduskisat käytiin vaihtelevissa olosuhteissa, ensimmäisenä päivänä lähtöjä jouduttiin perumaan tuulen puutteen vuoksi, seuraavina saatiin jopa 12 m/s tuulia.

Ruuhkaa slööripoijulla (kuva Sören Hese, sailpower.de )

Ruuhkaa slööripoijulla (kuva Sören Hese, sailpower.de)

Kisa oli erittäin kovatasoinen, mukana oli entisiä olympia-, Whitbread- ja MM-purjehtijoita ja Wannseen pyörivät tuulet pistivät kaikki purjehtijat koville. Maaliviivalla laivue oli kuitenkin useimmiten parin sadan metrin sisällä, joten kisa oli kokoajan erittäin tiukkaa.

Tuloksissa Italian Volpina oli pidättelemätön, toisen paikan piti Enoshima -pokaalin lahjoittaja Biwi Reich veneellään Subbnboana ja kolmanneksi nousi hienosti Arvid Laurinin suunnittelema Kukururu vuodelta 1953.

"Erittäin hieno tapahtuma, jossa kaikki veneet ovat poikkeuksellisen kauniita ja kaikki purjehtijat poikkeuksellisen mukavia" kommentoi kisaan osallistunut Anders Nordman.

Enoshima Trophysta purjehditaan seuraavan kerran kahden vuoden päästä, näillä näkymin Hollannissa tai Itävallassa.

Kisoista on koottu kaksi erinomaisen laajaa valokuvagalleriaa:

Rush VI kilpailee Saksassa

Anders Nordman miehistöineen kilpailee tänä viikonloppuna Berliinissä Enoshima Trophy -regatassa. Kilpailuun on ilmoittautunut kaikkiaan 14 venettä (PDF) Saksasta, Hollannista, Italiasta ja Suomesta.

Wannseen kisasatama (kuva: Anders Nordman)

Wannseen kisasatama (kuva: Anders Nordman)

Enoshima Trophy on kilpailu vuoden 1964 Tokion olympialaisten kunniaksi ja siihen saavat osallistua vain pitkäköliset klassiset viisvitoset, joissa peräsin on kiinni kölissä. Kilpailu myös purjehditaan perinteisellä olympiaradalla, eli kolmioradalla.

Enoshima Trophy (kuva: Anders Nordman)

Enoshima Trophy (kuva: Anders Nordman)

Rush VI:lla on kilpailussa kovat paineet, sillä he jäivät niukasti toiseksi Saksan Starnberger-järvellä pari vuotta sitten ja kilpailun silloinen voittaja Twins X osallistuu tälläkin kertaa. Nyt on hyvä mahdollisuus maksaa kalavelat!

Kilpailu jatkuu sunnuntaihin asti ja tulokset ovat nähtävissä VSaW:n sivuilla.

Regates Royales

The Yacht Club de Cannes is awaiting entries for the 5.5m participation at "Regates Royales", in September 2016.
 
Racing options do comprise "Regate en Mer" on the 18th & 19th of September and the "French Open" on the 21st, 22nd and 23rd of September. The "French Open" does count for the 2016 edition of the "5-Nations-Cup".
 
YCC / NOR / Registration
http://www.yachtclubdecannes.org/produit/regates-royales-et-regate-en-mer-5-5mji/
 
The International 5.5m Class is honoured for having been invited to join the "Regates Royales" event, sponsored by PANERAI.
 
For many it will be the first time to experience the Cannes waters. With participation as far away as from Canada, the event is expecting boats from 5-7 Nations.
 
All of us are looking forward to exciting races on the Cotes d'Azur shores.

Ruotsissa rakennettu MM-haastaja

Sune Carlssonin veneveistämö on rakentanut haastajan tämän vuoden MM-kisoihin, jotka purjehditaan Kööpenhaminassa elokuussa.

Kuva: Sune Carlsson Båtvarv

Kuva: Sune Carlsson Båtvarv

Veistämö ei ole ensimmäistä kertaa tekemisissä viisvitosten kanssa. Samassa paikassa tehtiin myös vuoden 1968 olympialaisten voittaja Wasa IV.

Uuden veneen nimeksi tuli Wasa V. Vene on rakennettu sandwich-tekniikalla Håkan Södergrenin piirustuksista. Veneen rakentamisesta on hyviä kuvia veistämön Facebook-sivuilla ja vesillelaskusta juttu Search-lehdessä.

Myydään FIN-12 Pohjantähti

Myydään hyvään kotiin legendaarinen, yksi Suomen nopeimmista 5.5 veneistä, Pohjantähti FIN-12. Vene on vuoden 2014 luokka rankingin voittaja, sekä vuoden 2015 luokkamestaruus pronssimitalisti. Vuosien 2012-15 aikana vene remontoitu hienoon kisakuntoon.

Kuva: Jorma Rautapää

Kuva: Jorma Rautapää

Varustus:

 • 2 kpl Northin kevlar isopurjetta ja 2kpl kevlar kisafokkaa. Kaikissa luokkaliiton leimat.
 • 1 kpl Spinaakkeri ja hiilikuitupuomi.
 • 1 kpl Retkipurjesetti (kunnostettu reivattava iso ja vanha kevlarfokka).
 • Proctorin masto ja puomi Kungsörin heloilla, rodit.

 

Kaikki helat ja köydet uusittu kolmen viime vuoden aikana, köydet dyneema, helat Harken & Rutgerson.

Lisäksi mukana: Puomiteltta, puomin purjesuoja, pilssipumppu ja akku, kolmiojalat, sekä talvisäilytysteltta.

 

Hintapyyntö 10 500 EUR.

Yhteydet ja tarkemmat speksit:

Topi Lintukangas, 040-1676300

topi.lintukangas(A)gmail.com

Kuulumisia kevätkokouksesta

Kokouksen tärkeimpänä asiana käytiin läpi venekuntien kisasuunnitelmat. Eniten osallistujia odotetaan R-Regattaan (4-6 venettä), Viaporin Tuoppiin (4) ja Kruunuvuorenselän Regattaan (2-6). Muutamien venekuntien tiedot puuttuvat vielä.

MM-kisoihin ovat osallistumassa Lotten ja ehkä Addam4. Caro V ja Pohjantähti eivät kilpaile tulevalla kaudella.

Ennen R-Regattaa järjestetään mahdollisesti Liuskasaari - Pentala -matkakisa edeltävänä perjantaina tai lauantaiaamusta. R-Regattaan on enää vain yhdeksän viikkoa, joten nyt on korkea aika laittaa veneet kuntoon!

Kultapokaaliedustajaehdokkaita ei ole tullut esille. Edustaja valitaan hallituksen toimesta lähempänä kisoja.

Ari Bungers luovutti vuonna 2015 HSS:n Keskiviikkokilpailuissa voittamansa 5.5m-luokan ensimmäisen palkinnon luokan kiertopalkinnoksi. Palkinto on vaaleansininen, lasinen, kaiverrettu Kaj Franckin suunnittelema malja. Pokaalista kilpaillaan 5.5m-luokassa HSS:n Keskiviikkokisoissa ja se on Suomen 5.5m-yhdistyksen omaisuutta.

Uusi tanskalainen 5.5

Tanskassa on laskettu vesille uusi viisvitonen. Johan Joensenin suunnittelema NewNordic 5.5 on toinen kahdesta pohjoismaissa parhaillaan rakenteilla olevasta uudesta 5.5-luokan veneestä. Viisvitoskuume johtuu tämän vuoden syksyllä Kööpenhaminassa järjestettävistä MM-kisoista.

Kuva: Jorgen Jensen

Kuva: Jorgen Jensen

NewNordic tulee viettämään loppukevään Mallorcalla, jossa tuleva tiimi harjoittelee. Venettä tulee kipparoimaan tanskalainen America's Cup -veteraani Jesper Bank.

Yhdistyksen kevätkokous 31.3.2016

Ensimmäiset kilpailukutsut on jo julkaistu ensi kesälle, joten on aika alkaa suunnitella viisvitosten kilpailuohjelmaa. Kaikki 5.5-purjehtijat kutsutaan kevätkokoukseen torstaina 31.3.2016 kello 17.30 alkaen. Tarkempi paikka julkistetaan myöhemmin.

Kokouksen esityslista

 1. Kokouksen laillisuuden toteaminen
 2. Vuosikokouksen pöytäkirjan hyväksyminen
 3. Muut asiat
  1. Venekuntien kauden 2016 kisasuunnitelmien läpikäynti


Kesän 2016 alustava kilpailukalenteri näyttää tältä

AIkaa Kisa
Kesä-, elo- ja syyskuussa HSS Keskiviikkokisat
18-19.6 R-Regatta, Luokkamestaruus
2-3.7 Helsinki Regatta
8-10.7 Hangon Regatta
8-10.7 Enoshima Trophy, Berliini
6-7.8 Sampanjaregatta
13.8 Viaporin Tuoppi
16-26.8 Kultapokaali- ja MM-kisat, Kööpenhamina
27-28.8 Kruunuvuorenselän Regatta


Kokouksesta voi tiedustella Matias Johanssonilta 040 5900 313.