Viaporin Tuoppi 2016

Tämän vuoden Viaporin Tuoppi purjehdittiin poikkeuksellisen kovassa kelissä. Tuuli nousi koko lauantain ajan ja oli startin aikoihin 11-12 m/s ja saavutti huippunsa noin kello 14, jolloin puuskissa oli jopa 17 m/s.

Rush ja A-vene Bellona Särkänsalmessa (kuva Jorma Rautapää,  Sail and sea )

Rush ja A-vene Bellona Särkänsalmessa (kuva Jorma Rautapää, Sail and sea)

Viisvitosia oli ilmoittautunut viisi venekuntaa, mutta lopulta kisaan starttasivat vain Rush VI ja Vis-a-vis. Muissa luokissa kato oli vielä kovempi, esimerkiksi kutosista starttasi vain yksi vene, joka sekin keskeytti, ja vitosista ei startannut yksikään vene.

Kova tuuli ja korkea aallokko koettelivat veneitä ja miehistöjä, eikä pieniltä haavereilta vältytty. Molemmat viisvitosmiehistöt pääsivät kuitenkin maaliin asti.

Rush VI voitti oman luokkansa ja myös kaikki muut saman lähdön veneet ja saapui maaliin ajassa 2.04.35. Vis-a-vis oli vajaat 9 minuuttia hitaampi. Tämän vuoden purjehdusaikoja voi verrata vaikka huomattavasti kevyempään viime vuoteen, jolloin rata-ajat olivat lähempänä neljää tuntia.