K-raati kokoontuu 25.11.2016

Klassikkorekisteriä ja K-merkintää hallinnoiva K-Raati kokoontuu seuraavan kerran perjantaina 25.11.2016. Lähettämällä hakemuksen hyvissä ajoin, viimeistään viikkoa ennen kokousta, varmistaa että hakemus saadaan käsiteltyä seuraavassa kokouksessa.

Hakuohjeet löytyvät MYS:n sivuilta.

Klassisille veneille tarkoitettu Klassikkorekisteri sekä kulttuurihistoriallisesti merkittäville veneille tarkoitettu K-merkintä on saatettu alulle ja käytännön kartoituksesta, sekä rekisterin ylläpidosta vastaa Mahogany Yachting Society MYS ry/rf. MYS tekee asiassa yhteistyötä Museoviraston sekä Forum Marinumin kanssa.

Pitkän ajan suunnitelma on saattaa rekisterissä olevien veneiden tiedot osaksi Museoviraston ylläpitämää rekisteriä. Klassikkorekisteri ja K-merkintä hakemukset käsittelee nimetty asiantuntijalautakunta, jossa on erikoisosaamista liittyen veneenrakennukseen, veneensuunnitteluun, purjevenetietoon, moottorivenetietoon, entisöintiin, kulttuuriperinnön säilyttämiseen, historiaan, julkaisutoimintaan, valokuvaukseen ja näyttelytoimintaan.