Trial palaa kilparadoille

Turussa TT-puuvenepalvelulla kunnostettavana oleva Trial on saanut uuden omistajan ja palaa näillä näkymin kilparadoille jo kaudella 2017. Uusi omistaja on turkulainen Ville Harkke. Villellä on kova purjehdus- ja kilpailutausta, hän on purjehtinut syntymästä asti, kilpaillut 70-luvun loppupuolelta alkaen ensin eri avomeriveneissä ja sittemmin myös ratakisoja kovatasoisilla X-99:llä ja Melges24:lla.

Runko alkaa olla valmis (kuva Tero Toivonen)

Runko alkaa olla valmis (kuva Tero Toivonen)

Trialilla on tarkoitus ajaa joitakin kisoja per kausi, mukaanlukien kansaivälisiä, jos sattuvat lähiseuduille. Trial tulee TPS:n lipun alle ja kotisatama on Kaarinassa, mutta säilytyspaikka määräytynee eniten sparrauskumppanien mukaan. TurunForum Marinumissa valmistumassa oleva Skylark on yksi mahdollinen harjoitusvastustaja ja puoltaisi paikkaa Pukinsalmessa.

Seuraavaksi rakennetaan kansi ja heloitus (kuva Tero Toivonen)

Seuraavaksi rakennetaan kansi ja heloitus (kuva Tero Toivonen)

TT-puuvenepalvelulla Trialille on tehty 1950-luvun veneille tyypillinen täysi peruskorjaus, emäpuu on korjattu, kaikki kölitukit ja kölin perästeevi vaihdettu ja laudoitus rimoitettu sekä osa painokaarista uusittu. Syksyn ja talven aikana veneeseen rakennetaan vielä uusi kansi ja teetetään nykyaikainen alumiiniriki. Trialille on myös alkuperäinen 1950-luvun puumasto, mutta se jää näillä näkymin käyttämättä.

Trialiin on mahdollista tutustua tarkemmin Turun VeneExpo -messuilla 10-13.11. TT-puuvenepalvelun messupisteellä.