Kisaraportti Wannseeltä

Viikonloppuna 8-10.7 Rush VI osallistui Enoshima Trophy -regattaan Wannseellä, Berliinin ulkopuolella. Purjehduskisat käytiin vaihtelevissa olosuhteissa, ensimmäisenä päivänä lähtöjä jouduttiin perumaan tuulen puutteen vuoksi, seuraavina saatiin jopa 12 m/s tuulia.

Ruuhkaa slööripoijulla (kuva  Sören Hese, sailpower.de )

Ruuhkaa slööripoijulla (kuva Sören Hese, sailpower.de)

Kisa oli erittäin kovatasoinen, mukana oli entisiä olympia-, Whitbread- ja MM-purjehtijoita ja Wannseen pyörivät tuulet pistivät kaikki purjehtijat koville. Maaliviivalla laivue oli kuitenkin useimmiten parin sadan metrin sisällä, joten kisa oli kokoajan erittäin tiukkaa.

Tuloksissa Italian Volpina oli pidättelemätön, toisen paikan piti Enoshima -pokaalin lahjoittaja Biwi Reich veneellään Subbnboana ja kolmanneksi nousi hienosti Arvid Laurinin suunnittelema Kukururu vuodelta 1953.

"Erittäin hieno tapahtuma, jossa kaikki veneet ovat poikkeuksellisen kauniita ja kaikki purjehtijat poikkeuksellisen mukavia" kommentoi kisaan osallistunut Anders Nordman.

Enoshima Trophysta purjehditaan seuraavan kerran kahden vuoden päästä, näillä näkymin Hollannissa tai Itävallassa.

Kisoista on koottu kaksi erinomaisen laajaa valokuvagalleriaa: