MM-kisat 2016

Viisvitosluokan maailmanmestaruuskisat purjehdittiin tänä vuonna Tanskassa. Tapahtuma oli samalla osa Tanskan kuninkaallisen pursiseuran (KDY) 150-vuotisjuhlia ja 5.5m-luokan vuoden 1961 MM-kisojen, jotka pidettiin samassa paikassa, 50-vuotisjuhla.

Skovshovedin kisasatama kisalähdön alla (kuva Andrea Nordman)

Skovshovedin kisasatama kisalähdön alla (kuva Andrea Nordman)

MM-kisoihin osallistui tänä vuonna kaikkiaan 35 venekuntaa, joista kolme Suomesta. Johan Gullichsenin Addam4-venettä kipparoi ahvenanmaalainen Henti Lundberg. Klassikoissa osallistuivat Roope Juhonen Lottenilla ja Matti Muoniovaara uudella veneellään Scatoulitsalla.

Upouusi bahamalainen "New Moon" purjehtii ensimmäisenä ulos satamasta (kuva Andrea Nordman)

Upouusi bahamalainen "New Moon" purjehtii ensimmäisenä ulos satamasta (kuva Andrea Nordman)

MM-kisat purjehdittiin Juutinrauman-salmessa ja kisarata sijaitsi aivan sataman edustalla. Kisoja vaivasivat melko heikot tuulet, jotka lisäksi puhalsivat maan puolelta aiheuttaen kääntelevää ja epätasaista tuulta. Useampia lähtöjä jouduttiin lykkäämään ja muutama jäi kokonaan purjehtimatta.

MM-kisat voitti XXX ja Skandinaavinen kultapokaali jäi isäntämaahan, sen voitti tanskalainen Bo Selko. Paras suomalainen oli Henti Lundberg, Tomas Hacklin ja Timo Telkola sijalla 4, Roope Juhonen ja Matti Muoniovaara jäivät 34. ja 35. sijalle kokonaistuloksissa. Juhonen joutui keskeyttämään törmäyksen seurauksena ja Muoniovaara välinerikosta johtuen.